Online magazines

20 maart 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
Tabak: grensverkoop kreunt!
De verkoop van tabak staat zwaar onder druk, maar het is vooral in onze grenswinkels dat die druk het zwaarst gevoeld wordt. De verkoop van tabak, met name roltabak, daalt jaarlijks sterk, zowel in het binnenland als aan de grenzen. De daling in volume is echter veel sterker aan de grenzen. Enkele jaren geleden maakte de grensverkoop nog meer dan de helft uit van het totale volume aan roltabak dat in België werd verkocht. In 2024 was dit echter gedaald tot ongeveer 37%.
Dimitri Van Moerkercke
Bladmanager
Lees nu Kiosk! Onmisbare vakinformatie voor de dagblad- en tabakshandel.
Press Shop & More is op zoek naar nieuwe zelfstandige ondernemers om het netwerk in België uit te bouwen!
Krasspelen blijven een zeer populair product. Het is vooral een fysiek product en het retailkanaal blijft dan ook in 2023 veruit de belangrijkste verkooppartner van de Nationale Loterij.
Het laatste jaar is Mascotte uitgegroeid tot een vaste speler binnen het lange vloei-assortiment. Zo zijn de Original Combi en Brown Combi inmiddels de nummer 1 in volume in het segment.
Volgens de statistieken van de FOD Financiën is het volume aan rooktabak gedaald met 14%, en het sigarettenvolume met 9,9%. De trend is duidelijk: zowel sigaretten als tabak zitten in een dalende trend.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Kiosk 

Kiosk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.