sportweddenschappen

KANSSPELEN

Kansspelen worden in België steeds meer gespeeld. Enerzijds bestaan de traditionele kansspelen zoals Lotto, Euromillions of allerhande krasloten. Ook sportweddenschappen worden steeds belangrijker in dit segment. Voor veel dagbladhandelaars bieden sportweddenschappen een van de weinige opportuniteiten in een winkelassortiment dat op meerdere vlakken onder druk staat. 

BLIJF IN REGEL BIJ SPORTWEDDENSCHAPPEN

De Kansspelcommissie (KSC) is de enige instantie bevoegd om de markt te controleren. Ze reikt vergunningen uit, voert controles uit, controleert indien nodig uw boekhouding en legt sancties op. Wat zijn de regels waar u zich moet aan houden? 

NATIONALE LOTERIJ KLOKT 2020 AF OP OMZET VAN € 1.436 MILJARD

In 2020 mochten meer dan 94 miljoen Belgen zich winnaar noemen, onder hen werd een winst van ruim 817 miljoen euro verdeeld. Zo gaat de Nationale Loterij ook in 2020 – ondanks de vele uitdagingen die de pandemie op ieders pad bracht – verder op het succesvolle elan van veel spelers en kleine inzetten. 

De 10 meest verkochte krasbiljetten in 2019

Krasbiljetten waren al altijd erg in trek. 2018 was een recordjaar, maar 2019 evenzeer. De verkoop van krasbiljetten is in 2019 met 13% gestegen.

DE NATIONALE LOTERIJ, EEN PARTNER DIE ZICH VOORTDUREND VERNIEUWT

De retail is en blijft het voornaamste verkoopskanaal voor de Nationale Loterij. Zowat 7.000 verkooppunten in België verhandelen de producten ervan: van Lotto en Joker+ tot EuroMillions en krasbiljetten. De Loterij, in volle ontwikkeling, gaat dichter bij de spelers staan en stelt zich transparanter op. Arnaud Hermesse, Chief Retail Officer van de Nationale Loterij, vertelt ons meer over het belang van loterijproducten voor de dagbladhandelaars.

AANBIEDERS SPORTBETTING KIJKEN VOORZICHTIG RICHTING ZOMER 2021

Tot net voor het invoeren van de lockdownmaatregelen zag de markt van sportweddenschappen er best rooskleurig uit. Diverse aanbieders tekenden in 2019 opnieuw een algemene groei op via de dagbladhandels. En het groeipatroon van het eerste trimester van 2020 zag er zelfs nog sterker uit. Operatoren die in steeds meer krantenwinkels aanwezig zijn, zagen hun marktaandeel stijgen. Maar toen was er corona.

Meer weten over

KANSSPELEN

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Kiosk 

Kiosk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.