Recordjaar voor Nationale Loterij

Winstkans in 2017 gestegen tegenover 2016

Tijdens de persconferentie van de Nationale Loterij begin januari 2018 werden de jaarcijfers van 2017 bekendgemaakt. Daarnaast werden er ook al enkele kleine onthullingen gedaan voor het komende jaar. Na een onzekere periode na de aanslagen in maart 2016 werden er een tijd lang minder kansspelen gekocht. Maar het vertrouwen versterkte opnieuw en mensen voelden zich beter in hun vel in 2017, waardoor de Nationale Loterij een recordjaar achter de rug heeft. Er werd dan ook niet minder dan 866 miljoen euro uitgereikt aan de 69 miljoen Belgische winnaars. Dat zijn meer winnaars dan de voorbije jaren, ook al is de gemiddelde winst per winnaar (12,5 euro) niet gestegen. De kans op winst is met andere woorden het afgelopen jaar groter geworden. De winstkans vergroten is dan ook één van de jaarlijkse doelen van de Nationale Loterij. Ook slaagde de Nationale Loterij erin om meer dan 320 miljoen euro opnieuw te investeren in ons land, in de vorm van bijvoorbeeld subsidies voor liefdadige, sportieve, culturele en wetenschappelijke organisaties.
In 2018 wil de Nationale Loterij nog meer inzetten op haar verkooppunten. Krantenwinkels zorgen vandaag voor maar liefst 73% van de totale omzet. In 2017 was er zelfs een stijging van die omzet merkbaar, alsook een stijging van de commissie voor dagbladhandelaars. CEO Jannie Haek benadrukt verder dat de Nationale Loterij overal wil zijn waar haar klanten is, waardoor er nog meer zal geïnvesteerd worden in verkooppunten. Tot slot wordt de Lotto in 2018 al 40 jaar oud. Hij wordt voor zijn verjaardag in een nieuw jasje gestoken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Kiosk 

Kiosk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.