- 03 april 2020
- | 3 min. leestijd
- | Bron: Foodprocess
WANNEER IS MIJN PRODUCTIEVLOER HACCP-PROOF?
Wanneer de verkeerde vloerbedekking wordt aangebracht, kan het moeilijk worden om het oppervlak naar behoren te reinigen. Hierdoor krijgen bacteriƫn en schimmels vrij spel. Onvoldoende slijtvaste vloeren kunnen dan weer beschadigd raken, barsten of delamineren. Daardoor kan vuil, stof of andere deeltjes in het voedsel terechtkomen. Niet alleen geven gebrekkige vloeren micro-organismen de kans om zich verder te vermenigvuldigen, ze kunnen ook ongedierte, zoals vliegen, kevers en knaagdieren, aantrekken, wat de kans op besmetting nog groter maakt. Dit soort kruisbesmetting tussen voedsel, vloeroppervlakken en apparatuur is een typische oorzaak van voedselvergiftiging.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.