Hoog bezoek voor sigarenfabriek Neos

Ambassadeur van Nicaragua in België

Ter afsluiting van 2017 werd bij Neos, de sigarenfabriek van Cortès in Handzame (België), hoog bezoek ontvangen. De ambassadeur van Nicaragua kreeg er namelijk een rondleiding van Fred Vandermarliere, CEO van sigarenfabrikant J. Cortès. Het bedrijf heeft een nauwe band met Nicaragua: “Al jarenlang worden er tabakken uit Nicaragua gebruikt in onze mengelingen, maar de banden zijn nog veel belangrijker geworden sinds de overname van Oliva Cigars in 2016. We hebben daarmee één van de meest vooraanstaande producenten van Nicaraguaanse puros. Zeker nu de Cubanen enkele mindere oogsten gehad hebben, kunnen wij qua smaak, consistentie en trekkracht, de competitie aan met de groten in onze sector”, aldus Vandermarliere. Naast het tabaksluik, stelt Cortès in Nicaragua ook 1.300 mensen te werk. Onlangs werd er nog een nieuwe fabriek geopend waar sigarendoosjes worden gemaakt. Cortès wil uiteraard de beste sigaren aanbieden, maar minstens even belangrijk is het dat die sigaren ook maatschappelijk verantwoord worden geproduceerd. Tewerkstelling van de lokale bevolking is dan ook één belangrijk aspect, het optimaliseren van de werkomstandigheden is een tweede.
De ontmoeting tussen de ambassadeur en CEO Fred Vandermarliere was voor beide partijen interessant. Een belangrijk gespreksonderwerp was bijvoorbeeld de veranderende tabakswetgeving waardoor sigaren mogelijks gezien worden als 'smokkelwaar' en de verkoop ervan moeilijker wordt wegens een Europese track&trace-wetgeving.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Kiosk 

Kiosk maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.