naar top
Menu
Logo Print
05/03/2018 - DIMITRI VAN MOERKERCKE

“TOEKOMST VOOR SIGARENVERKOPERS ZIET ER GOED UIT"

Ten huize van Walter B(ellis), Habanos-specialist in hartje Brussel

Walter Bellis en zijn vrouw Maggi, beiden bijna zestig jaar, hebben een mooie sigarenspeciaalzaak in hartje Brussel. “Iedereen kent hier iedereen. We zijn een kleine gemeenschap binnen de grote stad", glundert Walter. Het koppel startte na zijn militaire dienst hun eerste krantenwinkel in 1980. Toen hij de huidige winkel in 1990 overnam, die toen een gewone krantenwinkel was, had hij al interesse in een specialisatie in sigaren. Vandaag bevestigen zijn klanten dat Walter een man is die met passie spreekt over sigaren, maar er ook met kennis van zaken in slaagt om elke individuele klant in de juiste richting te sturen.

 

Buiten bij Walter B

STELSELMATIGE SPECIALISATIE IN SIGAREN

Na de overname van de zaak aan de Baksteenkaai begon Walter zich alsmaar meer te specialiseren in de sigarenbusiness. “Je krijgt wat aanmoedigingen van leveranciers, schaft vervolgens een kleine humidor aan en voor je het weet, heb je een grote humidorruimte en verschillende vitrines in je zaak. In 2004 hebben we onze winkel volledig gerenoveerd en vijf jaar geleden kwam er een degusteerhoekje bij." Vandaag is Walter b heel duidelijk opgesplitst in een gewone krantenzaak vooraan en een degusteerhoekje achter in de winkel.

DEGUSTEERHOEKJE

Vijf jaar geleden besloot Walter zijn zaak lichtjes herin te richten. Naast zijn reeds bestaande humidor was er een bureauruimte voorzien. Die laatste werd heringericht tot sigarenproefruimte ('fumoir'), waar klanten rustig kunnen relaxen met een sigaartje met bijbehorende digestief en zelfs een reeds aangekochte fles drank kunnen laten staan. De inrichting van de ruimte werd door het koppel zelf ontworpen.

De werken zelf, inclusief de levering van de meubels, werden uitgevoerd door Van Hoof (winkelinrichting). Er werd een vitrinekast met sigaren voorzien, een kast waar klanten hun reeds aangekochte fles drank kunnen laten staan, een nieuwe parketvloer aangelegd, een kleine 'toog' met drie barkrukken geplaatst, een toilet voor de bezoekers en enkele aftandse, maar zeer gezellig zittende zetels maken het plaatje compleet. De hele ruimte mocht wettelijk niet groter zijn dan 5% van de totale winkeloppervlakte. Ondanks het feit dat Walters speciaalzaak niet al te groot is, kan toch gesteld worden dat hij er bijzonder goed in geslaagd is een gezellig 'degusteerhoekje' voor zijn sigarenklanten te voorzien. “Elke avond ontvang ik hier makkelijk 8 tot 10 vaste klanten. Van de 400 klanten zijn er makkelijk 100 die sigarenroker zijn. Ik kan gerust stellen dat de verkoop van sigaren voor mij een goede zaak is."

"Ik kan gerust stellen dat ik vandaag met plezier werk. Ik geniet ervan klanten te helpen"

SPECIALIST HABANOS

Sigaren verkopen is een passie

“Maar sigaren verkopen is in eerste instantie een passie. Je moet er de goesting voor hebben, anders kan je een sigaar niet aan de man brengen. Sigarenklanten willen geïnformeerd worden, verwachten van de verkoper dat hij uitleg geeft over nieuwe producten, en zo ontstaat een vertrouwensrelatie met de klant. Een sigaar verkoop je immers niet op dezelfde manier als pakweg een pakje kauwgom. Elke klant kan ook, naargelang van zijn smaak en budget, de sigaar die het best bij hem of haar past, vinden. Goede sigaren zijn niet noodzakelijk duur, er zijn ook goedkope exemplaren die heel lekker zijn. Dit is geen product dat exclusief voor de betere klasse voorbestemd is. Iedereen vindt er gegarandeerd zijn ding."

Handgerolde longfillers uit Cuba

Walter is sinds 2009 ook gecertificeerde verkoper van Habanos-sigaren, handgerolde longfillers uit Cuba. “Daarvoor heb ik een examen in Cuba zelf moeten afleggen." Uiteraard is zijn kennis van dit kwaliteitsproduct niet vanzelf gekomen. Hij volgde verschillende cursussen en bezocht meerdere degustaties, zowel voor sigaren als om te zien welke combinatie met een bepaalde drank de beste is. “Door die passies kan ik gerust stellen dat ik vandaag met plezier werk. Ik geniet ervan klanten te helpen."

Via Cubacigar Benelux verkoopt Walter vooral Cubaanse sigaren, toch goed voor zo'n 80% van zijn totale sigarenaanbod. De andere 20%, onder andere via Agio Cigars, Scandinavian Tobacco Group en J.Cortès, worden verdeeld onder Nicaraguaanse, Hondurese en Dominicaanse exemplaren.

Men is vandaag op zoek naar gemoedelijkheid, nieuwe zaken en gemak, gecombineerd met kwaliteit

STIJGENDE INTERESSE VOOR SIGAREN

Walter is positief over de toekomst. “Ik merk de laatste jaren toch een stijging van het aantal klanten dat een sigaar rookt of het product wil leren kennen, ook bij jongeren vanaf 35 jaar. Men is vandaag op zoek naar gemoedelijkheid, nieuwe zaken en gemak, gecombineerd met kwaliteit. En men wil daar weer voor betalen. Er is dus zeker nog een goede toekomst weggelegd voor de verkoop van sigaren. Hier in mijn zaak, in mijn fumoir, beginnen mensen die elkaar niet kennen, automatisch met elkaar te praten. Zo maakt men ook nieuwe vrienden, allebei verbonden door de sigaar. Mooi, toch?"

HOE SIGAREN VERKOPEN?

Walter heeft een eigen mening over hoe je een sigaar aan de man brengt.

Voorselectie

“Ik proef de sigaren die ik wil verkopen, altijd eerst zelf en maak op voorhand een selectie. Niet elke door een leverancier aangeboden sigaar komt in mijn aanbod terecht. Ik ken immers mijn klanten en hun budget, ken hun smaak, weet wat ze graag willen en waar ze geld voor zouden vrijmaken."

Luisteren naar de klant

“Ik luister ook voortdurend naar de wensen van mijn klanten, wat ze graag eens zouden willen uitproberen en zo meer. Ik vraag hun zelfs geregeld op voorhand of ik een bepaalde lijn zou moeten aanschaffen of niet, ik laat hen meeproeven voor ik beslis."

Beginners

“Je vraagt sowieso altijd eerst of de klant rookt of niet. Zelfs een sigarettenroker benader je anders dan iemand die totaal nooit gerookt heeft. Een sigaar inhaleer je immers niet. Welk formaat verkiest hij/zij? Ik raad beginners steeds mediumlengte en -kracht aan.In het begin moet je het rustig aan doen. Je zou toch graag hebben dat die klant nog terugkomt. Sigarettenrokers vragen ook meestal een dun exemplaar, omdat ze dat gewoon zijn. Ze denken dus dat een dunne sigaar hun beter zal liggen, terwijl het eigenlijk dunne exemplaren zijn die moeilijker te roken zijn. Of het zijn cigarillo's, maar dan heeft men geen echte sigaar vast (drie volle tabaksbladeren in plaats van het binnengoed dat uit versneden tabak bestaat, nvdr). Die klanten blijken wat bang te zijn van dikkere formaten, maar het zijn net die formaten die meer lucht doen circuleren, waardoor de melange beter tot zijn recht komt. Sigaren rook je niet zoals een sigaret."

ANDERE TABAKSPRODUCTEN

Walter verkoopt uiteraard ook nog andere tabaksproducten en bijbehorende accessoires:

Het uitstalraam van Walter B

E-sigaret

“Ik heb lang getwijfeld om e-sigaretten te verkopen. Je hebt immers heel veel producten op de markt die niet makkelijk te gebruiken zijn en waar wel wat uitleg en/of kennis voor vereist is. Maar met Logic Pro kwam JTI mijns inziens met een heel makkelijk product op de markt, dus heb ik de stap toch maar genomen."

Pijptabak

Walter verkoopt geen pijpen, “daar heb je toch echt een mooie vitrinekast voor nodig en ik heb gekozen voor sigaren", maar wel nog pijptabakken. “Niet zoveel meer, want jonge nieuwe rokers vinden makkelijker de weg naar sigaren dan die naar de pijp."

Rookaccessoires

Hetzelfde verhaal wat accessoires betreft. “Ik verkoop alleen de meest essentiële zaken, in een kleine vitrinekast", vertelt hij. “Maar ook deze producten verkopen minder en minder, bij mij toch. Zelfs een gewone asbak wordt quasi niet meer gekocht."

Walter verkoopt vooral de volgende drie spirits waarin hij zich eveneens gespecialiseerd heeft: whiskey, rum en gin; en een beetje minder porto en cognac

STERKE DRANKEN

Walter verkoopt vooral de volgende drie spirits waarin hij zich eveneens gespecialiseerd heeft: whiskey, rum en gin; en een beetje minder porto en cognac. “Gin is vooral populair tijdens de warme maanden, whiskey en rum, daarentegen, tijdens de herfst en de winter. Ik ben ook enorm gepassioneerd door whiskey. Dus de keuze om voor een combinatie sigaren met spirituele dranken te gaan, was vlug gemaakt."

DEGUSTATIES
We bezochten Walters zaak op een zaterdagochtend, en heel opvallend was dat er in de loop van de voormiddag toch al enkele vaste klanten kwamen 'degusteren'. Dirk Van Eeckhout was er een van:“Walter is mijns inziens een bijzonder goede sigarenverkoper", aldus Dirk. “Hij weet heel goed te achterhalen wat je wensen zijn, wat je al gewoon bent. Hij dringt niets op en heeft enorm veel vakkennis."

Ook goede vriend Jean-François Deprez apprecieert zijn 'degusteermomentjes' in Walters zaak: “Het is hier enorm gezellig genieten", beaamt hij. “Ik kom hier toch wel een paar keer per week en heb hier ook een paar reeds aangekochte flessen drank staan. Het is bijzonder goed gevonden van Walter dat hij een ruimte voorzien heeft waar zijn sigarenklanten hun aangekochte drank kunnen laten staan."

Omzetverdeling Walter BWalter B.

Omzetverdeling: zie foto

Openingsuren:
Ma: 7u.30-19 u.
Di: 7u.30-19 u.
Woe: 7u.30-19 u.
Do: 7u.30-20 u.
Vr: 7u.30-20 u.
Za: 8u.30-18 u.
Zo: gesloten

Adres:
Baksteenkaai 82
1000 Brussel