naar top
Menu
Logo Print

E-SIGARET

e-sigaretDe markt van e-sigaretten en e-liquids heeft sinds enkele jaren ook vaste voet in ons land gekregen. Meer en meer dagbladhandelaars willen een graantje meepikken van die booming business, en bieden een basisassortiment aan voor beginners of ex-sigarettenrokers.

 
Verschillende e-liquid smaken

Grofweg zijn er vier smaakgroepen: tabakssmaken, muntsmaken, fruitsmaken en specerijensmaken. Naast de zogenaamde mono-/enkelvoudige smaken zijn er ook veel gemengde smaken. De keuze is bijna eindeloos.
Lees het volledige artikel


Kwaliteit en veiligheid van de e-sigaret

Zeer belangrijk is dat de consument zeker moet zijn dat de aangegeven hoeveelheid nicotine per ml ook daadwerkelijk in het flesje zit. In het verleden was dit bij sommige Chinese producten niet het geval. Uit oogpunt van de volksgezondheid zijn aroma's van natuurlijke oorsprong te verkiezen boven die van kunstmatige oorsprong. 
Lees het volledige artikel


Fabrikant wil minder e-liquid merken

Uit een onderzoek van Ernst & Young blijkt dat de markt van e-sigaretten is verdubbeld. Dit onderzoek vond plaats in zeven belangrijke landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Rusland, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. Het zijn vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waar de markten het meest ontwikkeld zijn. Op basis van deze vaststelling vonden wij het hoog tijd om even bij enkele spelers te luisteren hoe zij de toekomst van de markt zien. 
Lees het volledige artikel


AANBIEDERS

De Jaegher Tobacco
UTVG
UEG
Distrivaping
Vape Dinner Lady
VDC & Bo
Invicsa
Smoke4fun
Real Vapor
Philip Morris
Japan Tobacco International