naar top
Menu
Logo Print

E-SIGARET

e-sigaretDe markt van e-sigaretten en e-liquids heeft sinds enkele jaren ook vaste voet in ons land gekregen. Meer en meer dagbladhandelaars willen een graantje meepikken van die booming business, en bieden een basisassortiment aan voor beginners of ex-sigarettenrokers.

ZIJN DE NEXT GENERATION PRODUCTS DE TOEKOMST VAN HET ROKEN?

BAT, of wel British American Tobacco, staat in België vooral bekend om de tabaksproducten zoals Lucky Strike, Pall Mall of Kent. Naast de internationale merken kent BAT ook vele lokale merken. In België zijn dit onder andere Tigra en Boule d'Or. Deze wereldspeler verkent steeds meer de markt van Next Generation Products.

ADVIES VOOR WINKELIERS OM TE OVERLEVEN

Imperial Tobacco, bekend van de merken Gauloises, John Player Special en Bastos en vooral van haar vloeitjesmerk Rizla (geproduceerd in Wilrijk) beseft maar al te goed dat krantenwinkeliers het vandaag moeilijk hebben en wil hen op diverse manieren bijstaan om te overleven.

vape

E-SIGARETTENMARKT WORDT VOLWASSEN

De e-sigarettenmarkt wordt langzaam maar zeker volwassen. De doelstelling van de verschillende spelers is nog steeds sigarettenrokers van hun nicotineverslaving afhelpen en hun dus een adequaat alternatief aanreiken.

2018 IS INTERESSANT JAAR VOOR E-SIGARETTENMARKT

UEG Holland is de grootste producent en verdeler van e-liquids in de Benelux. Het bedrijf, opgericht in 2013 en sinds begin juni 2018 op een nieuwe locatie in Oosterhout (Nederland) gevestigd, is in België in de eerste plaats bekend van Millers Juice. Wij hadden een gesprek met Joey Baart, zoon van oprichters Tony De Hond en echtgenote Sacha, en verantwoordelijk voor marketing en ontsluiting van nieuwe markten, over de e-sigarettenmarkt, hoe die geëvolueerd is en waar die naartoe gaat.

VAPINGMARKT IN OOG VAN DE STORM

De vapingmarkt komt steeds vaker negatief in het nieuws. We vroegen enkele sectorspelers naar hun reactie op deze berichtgeving en wat ze vinden van het feit dat de tabaksfabrikanten zich zijn beginnen mengen in deze markt.

VERSCHILLENDE E-LIQUID SMAKEN

Grofweg zijn er vier smaakgroepen: tabakssmaken, muntsmaken, fruitsmaken en specerijensmaken. Naast de zogenaamde mono-/enkelvoudige smaken zijn er ook veel gemengde smaken. De keuze is bijna eindeloos.

vape

KWALITEIT EN VEILIGHEID VAN DE E-SIGARET

Zeer belangrijk is dat de consument zeker moet zijn dat de aangegeven hoeveelheid nicotine per ml ook daadwerkelijk in het flesje zit. In het verleden was dit bij sommige Chinese producten niet het geval. Uit oogpunt van de volksgezondheid zijn aroma's van natuurlijke oorsprong te verkiezen boven die van kunstmatige oorsprong. 

FABRIKANT WIL MINDER E-LIQUID MERKEN

Uit een onderzoek van Ernst & Young blijkt dat de markt van e-sigaretten is verdubbeld. Dit onderzoek vond plaats in zeven belangrijke landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Rusland, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. Het zijn vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waar de markten het meest ontwikkeld zijn. Op basis van deze vaststelling vonden wij het hoog tijd om even bij enkele spelers te luisteren hoe zij de toekomst van de markt zien. 


AANBIEDERS

PHILIP MORRIS
JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL
BRITISH AMERICAN TOBACCO
IMPERIAL TOBACCO
DE JAEGHER TOBACCO
UTVG
UEG
DISTRIVAPING
VAPE DINNER LADY
VDC & BO
INVICSA
SMOKE4FUN
REAL VAPOR