naar top
Menu
Logo Print

PERS

PersPers blijft ondanks de dalende trend hoe dan ook een uiterst belangrijk onderdeel van de dagbladhandel. Het begrip pers omvat tevens meer dan alleen maar kranten en tijdschriften, ook stripalbums, puzzelmagazines en boeken kunnen onder de noemer 'pers' onderverdeeld worden. .


DAGBLADWINKEL BIJZONDER GOEDE PLEK OM STRIPS TE VERKOPEN

Ballon Media werd opgericht op 1 april 2008. Toen werden de activiteiten van De Ballon, een kinderboekenuitgever met meer dan twintig jaar ervaring, boekenverdeler Balloon Books en striplabel Mezzanine samengebracht onder een nieuwe gemeenschappelijke koepel. Ballon Media ontplooit zijn activiteiten in drie entiteiten vandaag: kinderboekenuitgever Ballon Kids, stripverhalenuitgever Ballon Comics en boekenverdeler Ballon Media Sales (in Vlaanderen en Nederland). We hadden een gesprek met CEO Alexis Dragonetti, over de toekomst van de strip en het potentieel ervan in de dagbladwinkel.

AANBIEDERS

UBIWAY
AMP


LEVERANCIER VAN PUZZELMAGAZINES KEESING HEEFT DE NOODZAAK OM GROOT TE WORDEN

Begin 2018 nam Keesing, de grootste, Belgische uitgeverij van puzzelmagazines, haar Nederlandse evenknie Sanders over, marktleider in Nederland en met onder meer 'De Puzzelaar' ook actief in België. Net zoals eerdere en ongetwijfeld ook nog volgende overnames op de markt van puzzelmagazines past ook deze overname in een niet te stuiten trend naar schaalvergroting en internationalisering. Stefaan Cornilly, chief commercial officer bij Keesing Media Group, over de markt van puzzelmagazines en de noodzaak om groot te worden.

AANBIEDERS

UBIWAY
DE PUZZELAAR
DE PERSGROEP PUBLISHING
DENKSPORT