naar top
Menu
Logo Print

“UEG HOLLAND STAAT BIJZONDER DICHT BIJ ZIJN KLANTEN"

Dusty moors over zijn relatie met nederlandse specialist in elektronisch roken

UEG Holland Dusty Moors

Dusty Moors, eigenaar van dagbladwinkel Dusty'Shop in Opoeteren nabij Maaseik, besefte enkele jaren geleden dat hij, om te overleven, méér in zijn winkel moest aanbieden dan enkel en alleen loterijproducten, tabak en persartikelen. Zoals veel collega's probeerde hij het met e-sigaretten, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Eén van zijn voorkeurspartners is UEG Holland.

 

 

DUSTY'(E-)SHOP

E-hoekje

Dusty MoorsBegin 2012 nam Dusty Moors de zaak aan de Dilserweg in Opoeteren over. Halfweg maart 2016, toen in ons land de rook rond de verkoop van e-sigaretten en e-liquids met de vernieuwde wetgeving was verdwenen, begon hij onmiddellijk met de verkoop ervan. “Ik startte met een miniem basisassortiment achter de toonbank", vertelt hij, maar in juli 2016 reeds vormde hij een hoek in zijn winkel om tot vapeshop en gokzone (er staan ook drie terminals).
“Ik bied uiteraard niet alleen producten aan van UEG Holland, maar er staat hier zeker een vrij groot assortiment van deze leverancier", vertelt hij verder. “Ik geloof sterk in het e-sigarettenverhaal. Het is sowieso gezonder dan roken, maar ik ga er toch nooit bewust reclame voor maken. Er hangt nog te veel onzekerheid rond, zeker omdat wetenschappelijke studies elkaar vaak tegenspreken."

Vertrouwen winnen

“Een klant die mijn winkel binnenkomt en een e-sigaret wil aanschaffen, vraag ik steeds wat zijn 'rookervaring' is", legt Dusty uit als we hem vragen hoe hij potentiële klanten begeleidt en adviseert. “Rookt hij nog sigaretten of is hij al gestopt? Hoeveel sigaretten per dag en hoe zwaar zijn deze? De meeste ex-sigarettenrokers willen via de e-sigaret stoppen met roken, maar willen ook geen al te moeilijk toestel. Ze willen eentje dat eenvoudig in gebruik is en toch de handeling van het roken het best benadert. Bovendien begeleid ik klanten die niet meteen weten wat ze willen, altijd eerst naar een eenvoudig toestel. Ze moeten het product eerst leren kennen en jouw vertrouwen winnen, anders haken ze af."

Visie UEG

Dusty Moors“Wij als leverancier zijn ook overtuigd dat een dagbladwinkelier zoals Dusty, met de ervaring die hij heeft in de verkoop van tabak, een potentiële klant in de juiste richting duwt en de correcte informatie geeft", aldus Joey Baart, Head of Marketing van United E-smoking Group Holland. “Dit in tegenstelling tot verkopers binnen vaporshops, geloven wij, die misschien eerder het duurste of grootste toestel zullen willen verkopen. En minder de 'rookervaring' van de potentiële klant zullen nagaan. Ex-sigarettenrokers grijpen ook meestal in eerste instantie terug naar een stick, die het best een sigaret benadert."

Goede relatie

“Ik wil ook graag kwijt dat ik een bijzonder goede relatie heb met UEG Holland", benadrukt Dusty verder. “Van alle leveranciers staan zij het dichtst bij de klant. Als er bijvoorbeeld een verkeerde levering is gebeurd, mag ik die producten gratis houden en sturen ze meteen het juiste gerief op. Ze doen ook nooit moeilijk als ik kapot gerief terugstuur."

UEG HOLLAND

UEG (United E-Smoking Group) is dé specialist in elektronisch roken en wordt door detaillisten regelmatig over het product bevraagd. Ze bestaan uit meerdere bedrijven:
• UEG Holland BV als groothandel voor de detaillist;
• Millers Juice: Nederlands enige TUV ISO9001-gecertificeerde e-liquidfabrikant.
Sinds de Belgische markt openligt voor de verkoop van e-sigaretten met nicotine, is het belangrijk voor retailers en dagbladwinkels om met de juiste leveranciers in zee te gaan. UEG Holland is zo'n juiste leverancier met genoeg kennis van de markt en de nationale en Europese wetgeving (EU-TPD 2) rond e-sigaretten. Bovendien is Millers Juice ook actief betrokken bij de nieuwe aankomende NEN- en CEN-normeringen. Voor u als detaillist is het belangrijk dat uw leverancier overal van op de hoogte is.

UEG

UEG

BIEZENBEEMD 1
4907 EE OOSTERHOUT
+31852738448
-