naar top
Menu
Logo Print

De Lotto wordt vernieuwd

Twee keer meer winstkansen
magazine

De Lotto wordt in een nieuw jasje gestoken. Om de nieuwe formule van Lotto een concrete vorm te geven, voerde de Nationale Loterij zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeken uit. Ook de verkooppunten van de Nationale Loterij werden bij het denkproces betrokken. Ten slotte werden er ook vergelijkende studies van Lotto-spelen in verschillende Europese landen verricht.
De aanpassingen aan de Lotto werden verricht vanuit een Player Centricity-optiek, met een verdubbelde algemene winstkans, een stijging van de winstbedragen in de rangen 7 en 8 met 25% en met de invoering van een nieuwe winstrang 9 dat staat voor een winstbedrag dat gelijk is aan de prijs van één Lotto-speelcombinatie.
Een ingrijpende vernieuwing is de Lucky Lotto Code. Deze individuele code zorgt bij iedere Lotto-trekking voor 300 winnaars van elk 500 euro. Iedere week zijn er dus 600 gegarandeerde winnaars met een winstbedrag van elk 500 euro. Dit betekent dat er iedere week 300.000 euro extra aan de spelers wordt uitgekeerd, of ruim 15 miljoen euro extra per jaar. Al deze aanpassingen aan de Lotto hebben tot gevolg dat de totale winstbedragen die aan de spelers uitgekeerd worden met meer dan 12% stijgen. De eerste officiële trekking van de ‘Nieuwe Lotto’ wordt gehouden op zaterdag 26 mei 2018.

LOTTO

NATIONALE LOTERIJ

+3222384511
+3222384860